Kecskeméti Gábor
Tudománymetria
http://itk.iti.mta.hu/kecskemeti/tudomanymetria.html

© 2017 Kecskeméti Gábor

Hivatkozási jegyzékek

A Kecskeméti Gábor műveit idéző független hivatkozások adatai (PDF formátumban),

az idéző tanulmányok időrendjében, az éveken belül az idézett tanulmányok szerint csoportosítva; vagy

az idézett tanulmányok időrendjében, az éveken belül az idézett tanulmányok szerint csoportosítva.

A szerkesztett kötetek vonatkozásában mindkét fenti lista csak a kötetek egészére vonatkozó hivatkozásokat és ismertetéseket veszi számba, a szerkesztett kötetsorozat kötetei esetében pedig csakis azok ismertetéseit. A tanulmánykötetekben megjelent, nem Kecskeméti Gábor által írott tanulmányokra vonatkozó hivatkozások természetesen nem szerepelnek a fenti adatok között. De ha valaki a szerkesztett tanulmánykötetekben megjelent összes tanulmány hivatkozásai iránt érdeklődik: ezekről is készült egy jegyzék (PDF formátumban).

Hivatkozási statisztikák

Statisztika a Kecskeméti Gábor műveire való független hivatkozásokról (PDF formátumban),

– a hivatkozások számát hivatkozott művenként összegezve;

– a hivatkozások számát évenként összegezve.

Interaktív hivatkozási statisztika

Meghatározhatja, hogy mely időszakból kíváncsi azokra a független hivatkozásokra, amelyek Kecskeméti Gábor műveire hivatkoznak. Megjelenítheti vagy csak a kívánt időszak hivatkozásainak összegzett számát, vagy a hivatkozó tanulmányok adatait is, vagy ezek mellett a hivatkozott művekre mutató kapcsolatokat egyenként is.

A lekérdezés megkezdéséhez kattintson ide.

Tudománymetriai mérőszámok

Hirsch-index (h-index): Kecskeméti Gábor műveinek – csak a független hivatkozásokból számított – Hirsch-indexe jelenleg 13. (A Jorge E. Hirsch argentin születésű, USA-ban dolgozó fizikus által 2005-ben kidolgozott indexszám egyszerre méri a publikációs aktivitást és hatást. A Hirsch-index az a legmagasabb n, amelyre igaz, hogy a legidézettebb n számú publikációnak egyenként legalább n számú független hivatkozása van.)

e-index: Kecskeméti Gábor műveinek – csak a független hivatkozásokból számított – e-indexe jelenleg 21. (A Chun-Ting Zhang által 2009-ben proponált indexszám az adott Hirsch-index eléréséhez minimálisan szükséges hivatkozások számát meghaladó hivatkozásokat méri. Kiszámítása: a Hirsch-index megállapításához felhasznált n számú legidézettebb publikációra kapott összes hivatkozás számából kivonjuk n négyzetét, majd a maradékból négyzetgyököt vonunk.)

– g-index: Kecskeméti Gábor műveinek – csak a független hivatkozásokból számított – g-indexe jelenleg 27. (A Leo Egghe által 2006-ban javasolt indexszám a magas egyedi idézettségű publikációknak kedvez. A g-index az a legmagasabb n, amelyre igaz, hogy a legidézettebb n számú publikációnak együttesen legalább n2 számú hivatkozása van.)

– i10-index: Kecskeméti Gábor műveinek – csak a független hivatkozásokból számított – i10-indexe jelenleg 20. (A Google Scholar által 2011-ben bevezetett mérőszám azoknak a publikációknak a száma, amelyekre egyenként legalább 10 hivatkozás történt.)

MTMT

Kecskeméti Gábor munkássága (közlemény- és hivatkozásjegyzék) megtekinthető a Magyar Tudományos Művek Tárában is, az ott biztosított lekérdezési lehetőségekkel.